Elon Musk talar om 25000-dollarsbil

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 aug 2018

Än så länge har inte särskilt många billiga Teslor rullat ut från fabriken, men 35 000-dollarsbilarna är på väg. Nu har den amerikanska elbilstillverkarens vd ett nytt mål: En modell för 25 000 dollar, som skulle kunna komma ut på marknaden om omkring tre år.

Avslöjandet kom i en intervju med Youtubestjärnan Marques Brownlee. Kanske är det den minibil som Elon Musk nyligen twittrade om?

En 25 000-dollarsbil kommer att krävas, eftersom ett flertal konkurrenter utlovar billiga elbilar. En av dessa är tyska Sono Motors vars första bil – som dessutom kan ladda sig själv med solpaneler integrerade i karossen – kommer att kosta 16 000 euro. Då ingår visserligen inte batterierna, men Renault har ju bevisat att det finns kunder som är beredda att betala en månadsavgift för batteripaketet.

Samtidigt har Tesla inte bråttom med 25 000-dollarsbilen. Prioriteten ligger hos alla de andra modeller som företaget redan har visat upp eller talat om, däribland nästa generations Roadster, lastbilen och en pickup.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!