Europapremiär för Polestar 4 vid eCarExpo i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 jan 2024

Under eCarExpo har vi genom åren upplevt en hel del premiärer. Snart är det dags för elbilsmässan igen, när eCarExpo i Stockholm går av stapeln i Friends Arena helgen 2-4 februari. Och nu meddelar Polestar att de bjuder besökarna där på Europapremiären av nya modellen Polestar 4.

Samtidigt får vi också veta att säljstarten för Polestar 4 i Sverige blir 31:a januari. Vad priset blir meddelas inte, endast att den både storleksmässigt och prismässigt hamnar mellan Polestar 2 och kommande Polestar 3. Det stämmer överens med uppgifterna från Skatteverkets lista med nybilspriser där Polestar 4 uppges kosta från 700.000 kronor. Det handlar då om versionen Long Range Single Motor med bakhjulsdrift, 272 hästkrafter och ett batteri på 102 kWh som ger en räckvidd på upp till 60 mil.

Enligt samma lista kommer fyrhjulsdrivna Long Range Dual Motor kosta från 760.000 kronor. Den har samma batteri, men 544 hästkrafter som gör att bilen klarar 0-100 km/h på 3,8 sekunder och därmed blir Polestars snabbast accelererande modell. Räckvidden väntas här bli 56 mil.

Polestar 4 sticker också ut genom att den saknar bakruta. Sikten bakåt sker i stället med hjälp av en kamera om visar vad den ser på en digital backspegel. När leverans av Polestar 4 väntas ske får vi inte veta, däremot att den större modellen Polestar 3 ska börja levereras innan sommaren. Den går redan att beställa med ett pris från 970.000 kronor för versionen Long Range Dual Motor med 489 hästkrafter och en räckvidd på 61 mil.

Sedan tidigare har vi fått veta att det under eCarExpo i Stockholm blir Sverigepremiär för bland annat Volkswagens koncept på en billigare elbil ID.2all och förlängda ID. Buzz samt MG:s öppna roadster Cyberster.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!