http://maxpixel.freegreatpicture.com/Supercar-Car-Style-Motor-Auto-Vehicle-Ferrari-2932193

Ferrari utvecklar eldriven superbil

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

18 jan 2018

Ferrari ska bygga en eldriven superbil, meddelade företagets vd i samband med motormässan i Detroit. Ambitionen är att utmana Tesla, men först ut är en eller flera laddhybrider.

– Om någon ska bli först med att bygga en elektrisk superbil så är det Ferrari. Folk är förbluffade över vad Tesla gjorde. Jag vill inte förringa det Elon [Musk, Teslas vd] har gjort, men jag anser att alla [biltillverkare] kan göra samma sak, säger Sergio Marchionne till nyhetsbyrån Bloomberg.

Han går inte in på vad han menar med att vara först med att bygga en eldriven superbil. Om han har koll på specifikationerna för Teslas nuvarande värstingmodell och superbilar från Rimac och Nio torde han inse att Ferrari omöjligen kommer att bli först. Men han hoppas kanske att Ferraris bil ska hinna ut på marknaden innan nästa generation av Tesla Roadster börjar levereras.

Det handlar dock inte bara om prestige. För att klara utsläppskraven för fordonen de säljer har Ferrari beslutat att tillverka högst 10 000 bilar per år. Men företaget vill växa och då är elektrifiering det mest effektiva sättet, eller rättare sagt det enda om man vill bygga superbilar.

 

Video: Så här får man en superbil att förlora värde på nolltid

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!