Fisker Emotion lanseras i augusti

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

25 apr 2017

fiskertweetFisker ska visa upp sin 650-kilometersbil Emotion i sommar. Lanseringen sker i augusti, skriver Henrik Fisker på Twitter. I en annan tweet avslöjar han en bidragande faktor bakom den långa räckvidden: Bilen är byggd av kolfiber och aluminium och därmed 20 procent lättare än andra bilar i samma storleksklass. Och motorhuven blir ”extremt låg”.

Den danske bildesignern  har i intervjuer sagt att bilen ska drivas av grafenbaserade superkondensatorer i stället för batterier.

Bilen är dessutom försedd med både kamera och radar och Fisker säger till Business Insider att man har ett samarbete med ett företag som utvecklar teknik för autonoma fordon.

Ambitionen är att konkurrera med Tesla Model S, med en liknande prislapp. Huruvida det går bättre än senast Fisker och Elon Musk kämpade om samma kunder får framtiden utvisa, men de utlovade specifikationerna ser i alla fall ut att vara utmärkta och bilen är sportigt snygg. Dessutom presenterar sig Fisker på Twitter som en entreprenör som ”aldrig ger upp”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: