Fisker sjösätter Emotion i ökenstaden

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

10 jan 2018

Fjärilsvingsdörrar och glas som blir mörkare med en knapptryckning – och batterier med fast elektrolyt som ger 640 kilometers räckvidd. Henrik Fisker har visat upp sin senaste kreation.

Screenshot (94)Senast dansken försökte konkurrera med Elon Musk gick det som bekant inte särskilt bra, men nu gör han ett nytt försök med en bil som åtminstone på pappret skulle kunna knipa marknadsandelar i samma segment som Tesla Model S. Alltså estetiskt tilltalande bilar som där barnen i baksätet kan tjuta av skräckblandad förtjusning när noll till hundra går på under tre sekunder.

Både specifikationerna och prislappen på bilen som visades upp i Las Vegas matchar i alla fall de faktorer som har gjort Model S framgångsrik. Basvarianten kostar visserligen 129 000 dollar, vilket är bra mycket mer än Teslas instegsversion. Men det är inte de köparna Fisker Emotion siktar in sig på. Kundkretsen består snarare av dem som är villiga att betala lite extra för att få Teslas värstingvariant P100D. Eller varför inte en extrautrustad Model X. Med en Emotion får de en Model S med spektakulära dörrar på köpet.

 

Läs mer om Fisker Emotion och de andra elbilsnyheterna som presenterades på CES-mässan i Las Vegas i det kommande numret av tidningen Elbilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!