Porsche petad från förstaplatsen – Tesla återigen snabbaste elbil runt ”Ringen”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 jun 2023

Tesla och Porsche har de senaste åren avbytt varandra på förstaplatsen för världens snabbaste serietillverkade elbil runt nordslingan på klassiska Nürburgring i Tyskland. Sedan förra sommaren var det Porsche som innehade rekordet efter att en Taycan Turbo S med ett performance kit tog sig runt sträckan på 7 minuter och 33 sekunder. Det var två sekunder snabbare än Teslas tidigare rekord med en Model S.

Utrustad med det nya Track-paketet gav sig en Tesla Model S nu återigen ut på ”Ringen” för att slå Porsche. Med aluminiumfälgar på 20 tum och passande däck samt nya bromsbelägg gör det att Model S drar nytta av bilens Track Mode. Bland annat genom att ta bort den tidigare elektroniska hastighetsbegräsningen och göra det möjligt att press upp bilen i hela 322 km/h.

Riktigt så höga hastigheter går det inte att komma upp i på den utmanande sträckan vid nordslingan på Nürburgring. Snabbare än Porsche Taycan gick det ändå. Med en tid på 7 minuter, 25 sekunder och 23 hundradelar är nu Tesla Model S återigen den snabbaste elbilen på ”Ringen”.

Nu återstår att se vad Porsche har i rockärmen för att ta tillbaka rekordet.

Snabbast av alla på Nürburgring är för tillfället en laddhybrid, nämligen supersportbilen AMG ONE som kört sträckan på 6 minuter och 35 sekunder.

Här kan du se när Tesla slår rekordet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: