Nästa elbil från Fisker ska kosta under 300 000 kronor

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 feb 2022

I höst ska elsuven Fisker Ocean börja byggas hos Magna Steyr i Österrike. När den lanseras i Sverige är ännu oklart, men i slutet på förra året dök svenska priser från 450 000 kronor upp på företagets hemsida.

Fiskers nästa elbil Pear ska bli billigare och nu meddelar tillverkaren att de börjar ta emot förbokningar. Pear beskrivs som en sportig stadsbil och ska i USA kosta från 29 900 dollar, omkring 280 000 kronor. Med plats för fem personer handlar det förmodligen inte heller om en särskilt kompakt bil.

Pear ska börja byggas 2024, men till skillnad från Ocean sker det inte i Österrike utan i USA.

Fisker har ingen egen fabrik och för Pear har uppstickaren slutit avtal med Foxconn, som annars är känt som världens största tillverkare av hemelektronik.

Fisker satsar stort direkt från start och planerar en tillverkning på 250 000 bilar per år.

Intressenter kan nu förboka sitt exemplar till en kostnad av 250 dollar. Konkreta detaljer kring modellen är ännu få. Namnet PEAR står för ”Personal Electric Automotive Revolution” och enligt Fiskers danske grundare Henrik Fisker handlar det om en helt ny typ av elbil.

Efter PEAR planeras ytterligare två modeller. De ska vara betydligt lyxigare och med en prislapp på omkring en miljon främst rikta sig till bilentusiaster.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!