Fler detaljer och möjliga priser för den elektriska folkabussen ID.Buzz

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 mar 2021

Det var på bilmässan i Detroit redan 2017 som Volkswagen visade upp ID.Buzz, konceptet för en elektrisk version av sin klassiska buss.

Men bussen visade sig vara mer än ett koncept för en mässa och Volkswagen planerar att sätta den 4,70 meter långa bussen i produktion nästa år i sin fabrik i Hannover. 800 robotar från ABB för karosstillverkning och montering av batterier ska redan vara på plats. Flera prototyper finns redan och till sommaren 2022 är bussen tänkt att lanseras. En längre version med en hjulbas på 3,20 meter, som bland annat är tänkt för den amerikanska marknaden, ska följa 2023.

Nu skriver Electrek att Volkswagen kommer med en prisuppskattning för den kommande modellen och det landar under 50 000 Euro, omkring 500 000 kronor.

Den tyska sidan Edison skriver mer detaljerat att ID.Buzz kommer kosta mellan 40 000 och 60 000 Euro, beroende på batteristorlek och version.  

Bilen är planerad att lanseras i två utföranden där den ena får ett mindre batter på 60 kWh och en räckvidd på omkring 30 mil. Den andra versionen får ett större batteri som ska vara på över 100 kWh och ha en räckvidd på 50 mil.

Precis som övriga modeller i ID-serien byggs också bussen på Volkswagens elbilsplattform MEB och ska komma i versioner för både personer och transport.

Vidare planerar Volkswagen att använda ID.Buzz som en plattform för sin självkörande teknologi. Electrek skriver att Volkswagen redan nu har börjat testa det autonoma systemet med minibussen på vägar i Tyskland.

Intressant är att den produktionsfärdiga bussen ser att få behålla en hel del av den design som visades upp med konceptet 2017.

Text: Sigge Dackevall

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: