Annons:

För tuffare stadskörning – Hyundai visar Inster Cross

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 okt 2024

Trots att den är endast 3,83 meter lång och 1,61 meter bred imponerade lilla Hyundai Inster med en smart och oväntat rymlig insida när vi kollade in den. Att det handlar om en utpräglad stadsbil råder det ändå ingen tvekan om. Men det hindrar inte Hyundai från att även släppa en lite tuffare Crossoverversion av modellen. 

Utförandet Inster Cross kommer med omarbetade stötfångare fram och bak, lite svarta paneler i karossen för ett tuffare utseende samt takräcken och möjligheten att även få en korg monterad där.  Vanliga takräcken är annars något som även går att få på taket hos den vanliga versionen av Inster. Cross-versionen kommer också med 17 tumsfälgar och karossfärger med äventyrliga namn som Amazonas Green Matte. 

På insidan går det som innan att fälla fram- och bakstolarna helt för ett helt platt lastutrymme. För att skilja sig åt från den vanliga versionen har interiören här fått inslag av limegrönt. I övrigt trycker Hyundai på att Inster trots sitta lilla format kommer med assistanssystem som Highway Driving Assist, smart farthållare och kollisionsvarnare fram som standard. 

Priser finns ännu inte för varken vanliga Hyundai Inster eller i Cross-utförande. 

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: