Ford breddar utbudet av Capri med instegsmodell

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 aug 2024

För några veckor sedan visade Ford upp sin senaste elbil, den här gången en nytolkning av märkets klassiker Capri som nu förvandlats till en coupesuv.

Leveranserna drar igång i början av nästa år och priset börjar på 564.900 kronor för den bakhjulsdrivna versionen med 286 hästkrafter och ett batteri på 77 kWh för 62,7 mils räckvidd, eller 614.900 kronor för Ford Capri med fyrhjulsdrift och 340 hästkrafter. Räckvidden är då 59,2 mil och här hittas ett något större batteri på 79 kWh.

Men nu står det klart att Ford Capri även kommer erbjudas i ytterligare en instegsversion som Ford Capri Standard Range med mindre batteri och svagare motor. Priset börjar på 514.900 kronor.

Då Ford Capri precis som Ford Explorer använder teknik från Volkswagen är är beskedet inte särskilt oväntat och prestandan hos den nya instegsversionen känns igen från bland andra Volkswagen ID.4 Pure.

Ford Capri Standard Range har en elmotor på bakhjulen med 170 hästkrafter och ett batteri på 52 kWh. Hur lång räckvidden är har Ford ännu inte meddelat, hos ID.4 Pure med samma upplägg ger det en räckvidd på 35 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: