Formel E och årets sportbil – Extra snabb Elbilen Special ute nu!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 jul 2023

Sommar betyder specialnummer av Elbilen! Idag kommer årets specialare ut i butik och på Readly som även i år är helt tillägnat eldrivna prestandabilar. Tillsammans med norska, danska och finska kollegor har Elbilen varit med att arrangera eSCOTY – Electric Sport Car of the Year.

Under två dagar pressades nio elbilar på Ring Knutstorp med målet att utse årets eldrivna sportbil. Där kan ni läsa om hur en (sportig) familjesuv som Kia EV6 GT står sig mot klassiska prestandabeteckningar som Mercedes-AMG eller Porsche Taycan. Eller om den kinesiska nykomlingen NIO med modellerna ET5 och ET7 kan utmana Tesla Model 3 och Model S på banan. Sistnämnda i Plaid-utförande, vilket betyder över 1 000 hästkrafter och nu med Track Package. Och blir det några pluspoäng för Xpeng P7 för de tuffa lambodörrarna?

Hur bilarna stod sig mot varandra kan ni läsa om i sommarens specialnummer. Utöver det gräver vi ned oss i eldriven motorsport. I NXT Gen Cup får en ny generation förare mellan 14 och 25 år chansen att samla erfarenhet i det nya eldrivna mästerskapet. En del av dem går kanske vidare till Formel E, där det i år är dags för den tredje generationens tävlingsbilar. Som då blir fyrhjulsdrivna och toppfarten höjs till 320 km/h! Vi åkte till loppen i Berlin och Monaco för att ta pulsen på den snabba utvecklingen i den unga eldrivna sporten.

Läs reportage och intervjuer från både NXT Gen Cup och Formel E i det fulladdade och ovanligt snabba specialnumret av Elbilen – ute nu!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!