Första bilderna av Peugeot E-3008 med ”svävande” skärm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 jun 2023

Grundstommen för Stellantiskoncernen framtida eldrivna modeller är den nya plattformen STLA. Den kommer i fyra olika storlekar för att täcka upp alla segment hos koncernens 14 olika märken. Den första modellen att lanseras på den nya plattformen har tidigare uppgetts vara Peugeot E-3008. Den har premiär först i september, men nu visas de första bilderna på modellen som beskrivs som en crossovermodell. Hur mycket ”crossover”-form karossen får avslöjas inte för bilderna visar endast insidan av bilen.

På dem får vi se att det där hittas en lång och välvd liggande display på 21 tum – inte helt olik BMW:s så kallade ”Curved Display”. E-3008 är den första modellen med Peugeots vidareutveckling av interiören kallad i-Cockpit. Ratten är som tidigare hos Peugeot lågt placerad och är också den ny.  Ovanför den ser den nya skärmen ut att sväva fritt genom att vara fäst på en arm som inte syns framifrån.

Skärmen breder ut sig in över mitten av instrumentbrädan. Till vänster hittas förarinformation som hastighet och förbrukning. Till höger på skärmen befinner sig infotainment och styrning av klimatanläggningen. Hur dess välvda form påverkar möjligheten för passagerare att styra funktionerna återstår att se.

Som alternativ till skärmen finns touchknapparna ”i-Toggles” mitt på instrumentbrädan som kan programmeras för olika snabbval. Växelväljaren har också flyttats från mittkonsolen upp till vid sidan av ratten. Med det frigörs mer plats för förvaring samt yta för trådlös laddning av mobilen.

I övrigt berättas ingenting om de tekniska detaljerna kring Peugeot E-3008. Tidigare har det nämnts en räckvidd på upp till 70 mil, tack vare den nya plattformen STLA. Än så länge har Peugeot däremot inte nämnt vare sig räckvidd eller storlek på batteripaket.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: