Geely HQ_Foto_GEely

Geely planerar nytt lyxmärke för elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 mar 2021

Nyligen meddelades att Volvos ägare Geely kommer starta ett nytt företag för utveckling av elbilar. Arbetsnamnet är Lingling Technologies och orsaken ska vara att elbilar ställer andra krav på bland annat utveckling och försäljning.

Reuters rapporterar nu att Geely ska lansera ett nytt märke för elbilar i lyxklassen med siktet inställt på framförallt Tesla. Det nya märket får namnet ”Zeekr” och ska ligga under det nya företaget Lingling Technologies, skriver Reuters.

Enligt uppgifterna ska bilarna säljas enligt Volvos nya modell, alltså med fasta priser, och genom att visas upp i show rooms i olika städer. Det stämmer även överens med de tidigare uppgifterna kring etableringen av Lingling Technologies, som bland annat skulle få ta hand om marknadsföring av elbilar.

Modellerna ska vara baserad på Geelys nya elbilsplattform SEA, som även ska vara en open source-plattform för att kunna tillverka bilar åt andra tillverkare.

Genom det vill Geely öka sin ställning inom produktion av elbilar. Men enligt Reuters vill Geely också ta ett nytt grepp kring relationen till kunder. Det ska bland annat innebär lanseringen av en klädserie samt en klubb för ägare av deras bilar.

Geely vill i dagsläget inte kommentera uppgifterna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!