Geely HQ_Foto_GEely

Geely skapar nytt företag för utveckling av elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 feb 2021

Det ser ut att vara på väg att uppstå ännu ett företag kring elbilar i Kina och avsändaren är den här gången Volvos ägare Geely.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att det nya företaget har arbetsnamnet Lingling Technologies och ska arbeta med utveckling, marknadsföring och försäljning av framförallt modeller baserade på Geelys elbilsplattform SEA.

Orsaken till skapandet av ännu ett företag ska vara att Geely anser att elbilar kräver en annan behandling inom de tre nämnda områden som nu Lingling Technologies ska ta över.

Rent praktiskt nämns att Lingling Technologies ska ta över den fortsatta utvecklingen av SEA-plattformen och på sikt även öppna upp showrooms för försäljning av kommande modeller.

Hur och om beslutet även påverkar Volvos kommande elbilar framgår inte av uppgifterna. Geelys SEA-plattform presenterades förra året och ska användas för nya elbilsmodeller från Geelys märken som Lynk & Co, men längre fram även för Volvo.

SEA beskrivs även som en ”open source”-plattform som är tänkt att kunna erbjudas andra tillverkare och nya start up-företag. Geely har tidigare meddelat att de ingår ett samarbete med Foxconn, världens största tillverkare av elektronik, för att bygga bilar åt andra tillverkare på SEA.

Lingling Technologies skulle då kunna få ansvaret för den delen av verksamheten och företaget ska enligt Reuters grundas någon gång senare i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!