GM presenterar sina elektrifieringsplaner

Sigvard Dackevall

Sigvard Dackevall

5 okt 2020

I torsdags släppte GM sin årliga hållbarhetsrapport. Rapporten belyser GMs mål för elektrifiering, automatisering och hållbarhet av fordonsflottan, enligt ett pressmeddelande från GM.

Hörnstenen i GMs elektrifiering är Ultium batterierna. De ska ha en kapacitet som sträcker sig mellan 50–200 kWh med ett maximalt effektuttag som kan leverera 0–100 på 3 sekunder. Än så länge har GM endast presenterat tre elbilsmodeller, varav en (Cruise orgin) är förarlös och konstruerad för bildelning, Cadillac Lyric, GMC Hummer EV och Cruise origin. Emellertid uppgav GM att deras budget för automatisering och elektrifiering uppgår till hela 20 miljarder dollar mellan åren 2020–2025.

I planen ingick dessutom målsättningen att till 2030 enbart använda sig av förnyelsebar energi vid produktion inom USA och till 2040 världen över. Vilket motsvarar ett årtionde tidigare än deras senaste målsättning. Vidare skriver GM i pressmeddelande att de siktar på fortsatt återvinning av elbilsbatterier och att de till 2030 planerar att använda sig av 50 procent hållbara material i produktionen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!