Annons:

Gratis laddning på Superchargers under sportlovshelger

Teslaägare som planerar en långresa under kommande helger kan se fram emot att spara in pengar på laddningen. 13 stationer med Superchargers, från Jönköping i söder till Ånge i norr, kommer bjuda på gratis laddning innan klockan 11 och efter klockan 18 på helgerna mellan den 18:e februari och 6:e mars.

Förra året sänkte Tesla priset med hälften vid vissa Superchargers under sportlovet i ett försök att styra efterfrågan och minska risken vid trängsel vid stora resdagar. I år blir det alltså i stället helt gratis att ladda vid vissa tider.

Även den som planerar en resa ut i Europa kan spara pengar vid laddningen. Vid totalt 79 stationer i Sverige, Norge, Tyskland och Frankrike kommer det bjudas på gratis laddning under helgerna. Tidsperioden för när erbjudandet gäller varierar något mellan de olika länderna. I Frankrike blir det till exempel möjligt att ladda gratis före klockan 10 och efter klockan 18 redan från kommande fredag, den 11:e februari.

Den som planerar att köra till eller igenom Tyskland måste däremot vara mer morgonpigg eller komma i väg senare. Där börjar erbjudandet att gälla den 18:e februari innan klockan 8 och efter klockan 19.

Hela listan med platser, datum och tider för gratis laddning hittas här.

Förra året ökade Tesla sin försäljning rejält och sålde totalt 168 000 bilar i Europa. Både i september och december var Model 3 den mest registrerade bilen i Europa. Där hittas också anledning till erbjudandet med gratis laddning under kommande semesterveckor både här och nere på kontinenten.

Även om Tesla fortsätter att bygga ut nätverket med Superchargers ställs det nu inför stora resdagar med ett betydligt större antal bilar jämfört med tidigare år.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2022-02-07

Relaterat innehåll