Elbilen logo Meny

Här är nya generationen av Kia Niro

Kia Niro har blivit en populär crossovermodell som erbjuds med som elbil, laddhybrid och hybrid. Elbilen, Kia e-Niro, har flera månader toppat listan över Sveriges mest registrerade elbil och nu presenteras nästa generation av modellen.

Den kommer även i fortsättningen erbjudas med olika drivlinor och har fått ett lite förändrat utseende med inslag som ska bygga på företagets nya designfilosofi ”Opposites United”.

Främst märks det på motorhuven som har en del likheter med elsuven EV6. Under den sitter nya strålkastare mellan dem hittas nu laddluckan, som alltså är centralt placerad i bilens front.

Sett från sidan sticker den breda c-stolpen ut och längst bak finns de nya, ”boomerangformade” bakljusen. Tillsammans skapar förändringarna en mer sluten och gedigen kaross än hos den föregående generationen av Kia Niro.

Insidan har också fått sig en genomgång och bjuder nu på en mer avskalad design. Den digitala skärmen för instrumentering bakom ratten övergår direkt i en andra skärm för infotainmentsystem. Under den hittas digitala knappar och även två rattar för klimatanläggningen och längre ned ett vridreglage som växelväljare i mittkonsolen.

Inredningen utgörs till stor del av återvunna material. Bland annat är taket tillverat av gamla tapeter och stolarnas tyg betsår av ett material tillverkat av eukalyptusblad.

Enligt Kia ska förändringarna hos den nya generationen bidra till bättre aerodynamik och mindre förbrukning. Hur det påverkar bilens räckvidd och om det skett några förändringar vad gäller batteristorlek eller drivlina i den eldrivna versionen framgår inte.

Inte heller priset har ännu meddelats. Lansering av den nya versionen sker under nästa år.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-11-25