Här är Opels nya elektriska modeller – både personbilar och transportbilar på gång

Lotta Hedin

Lotta Hedin

5 okt 2020

Att Opel är på elbilsoffensiv har företaget uttryckt flera gånger, och nu följer man upp påståendet med att utlova elversioner av flera nya personbilar och samtliga transportbilar redan till nästa år.

Utöver en elektrisk Opel Mokka som Elbilen berättat om tidigare kommer även en elektrisk familjevan, Zafira e-life, med upp till nio platser. Zafira e-life är byggd på samma stomme som transportbilen Vivaro (se nadan) och ska kunna fås med ett batteripack på antingen 50 eller 75 kWh, vilket ska ge upp till 230 respektive 330 km räckvidd. Zafira-e Life ska enligt Opel släppas tidigt nästa år. Dessutom kommer även en ren elversion av nya Opel Astra nästa år, berättar Opel.

Nya elektriska Opel Mokka.
Nya Opel Astra ska komma i en elektrisk variant. Bilden ovan visar en förbränningsvariant.
I Zafira-e…
..ska upp till niopersoner få plats.

När det gäller transportbilarna har Opel sedan tidigare lovat elversioner av de mindre modellerna Combo och Vivaro.

I förra veckan meddelade Opelchefen att det även kommer en elversion av den större trasportbilen Movano nästa år. Vad den får för batterikapacitet och räckvidd berättade man dock inte, men bilen har en nära släkting i koncernsyskonet Peugeots e-Boxer. E-Boxer ska utrustas med batteristorlekarna 37 eller 70 kWh och en räckvidd mellan 200 and 340 kilometer. Det är troligt att Movano får samma, skriver electrive.

Uppdatering 8 sept 2020 kl 09:37:
För Sveriges del räknar Opel med att ha de elektriska versionerna av Mokka, Zafira och Vivaro på plats i början av nästa år. Enligt Opel kommer man öppna för beställning under hösten eftersom intresset är stort redan nu – framförallt för Mokka och Vivaro.

När det gäller den elektriska version av Movano är det ännu inte klart när den anländer till Sverige. Astran är ännu inte presenterad som elbil och något datum för när den kommer tell Sverige är inte känt.

Movano är Opels största transportbil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!