Här är Polestar 3 – Lidar för självkörning och 60 mils räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 jun 2022

Polestar har tidigare lovat att nästa modell Polestar 3 ska visas senare i år. Nu släpps bilder på bilen utan maskering när det meddelas att den får premiär den 3:e oktober.

Polestar 3 ska börja tillverkas nästa år i Kina och i Volvos fabrik i USA. Där ska även Volvos kommande eldrivna efterföljare till dagens XC90 byggas.

Hur stora likheterna mellan de båda modellerna blir återstår att se. Polestars vd Thomas Ingenlath har däremot lovat att Polestar 3 ska finnas i en mer kraftfull version än Volvos kommande elsuv.

– Polestar 3 är SUV:en för den elektriska tidsåldern. Vårt formspråk utvecklas med denna sofistikerade, stora, lyxiga elbil med en stark, individuell varumärkes-karaktär, säger Thomas Ingenlath.

Hur stor effekt bilen får avslöjas inte, däremot att den kommer med två elmotorer och att det siktas på en räckvidd på 60 mil.

Som väntat kommer den också med Lidar-radar som gör att bilen ska kunna köra själv på motorväg. Det verkar däremot inte vara något som kunder kan räkna med redan vid lanseringen.

Enligt pressmeddelandet kommer Polestar 3 ”tids nog, att erbjuda autonom motorvägskörning”.

Förmodligen kommer tjänsten att erbjudas genom någon form av abonnemang. Det är vad Volvo planerar med tjänsten Ride Pilot som först ska erbjudas till kunder i Kalifornien.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: