Harley-Davidsons vd: Därför elektrifierar vi

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

31 jul 2018

Harley-Davidson meddelar att deras första eldrivna motorcykel kommer ut på marknaden nästa år. Sedan följer flera andra eldrivna modeller, ytterligare fem enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Planen för hur man ska elektrifiera utbudet lanserades redan för fyra år sedan, men mycket har hänt sedan dess. Då hade till exempel deras eldrivna prototyp en räckvidd på bara 80 kilometer, vilket är alldeles för lite. Sedan dess har den amerikanska motorcykeltillverkaren kommunicerat sina elektrifieringsplaner vid ett flertal tillfällen.

Nu har företaget gläntat på dörren till framtiden än en gång, charmoffensiven bottnar troligen i det faktum att företaget är hårt pressat till följd av det handelskrig som president Donald Trump startade och som har lett till att företaget har flyttat viss produktion till utlandet för att klara sig undan höga tullar.

Målet är att locka nya kunder bland den yngre generationen, säger vd:n Matthew Levatich till CNBC Television i dessa tider när företaget är i desperat behov av goda nyheter.

Harley-Davidson satsar på elmotorer

Danskt monster gör 300 knyck med elmotor – se videon

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!