Hertz beställer 100 000 bilar från Tesla – börsvärdet nu över en biljon dollar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 okt 2021

Coronapandemin slog hårt mot hyrbilsföretaget Hertz som var nära konkurs. Men investerare gick in och räddade företaget som nu ska ta en eldriven väg ur krisen.

Hertz har nu gjort världens största beställning av elbilar och lagt en order på 100 000 bilar från Tesla. Enligt källor till nyhetsmedier som Reuters och Bloomberg säger blir priset för de 100 000 bilarna 4,2 miljarder dollar, omkring 36 miljarder kronor. Därmed ser det ut att vara en bra affär för Tesla och att Hertz inte får särskilt mycket rabatt trots det stora antalet bilar.

Exakt vilka modeller det handlar framgår inte, men redan nästa månad ska det gå att hyra Model 3 hos Hertz i USA och Europa. Om det även kommer att gå att hyra Model S, Model X och Model Y är alltså oklart. Men det är troligt att det kommer erbjudas i alla fall en elsuv som komplement till Model 3.

De 100 000 bilarna ska levereras under de kommande 14 månaderna och nyheten fick Teslas aktie att stiga med 9,5 procent.

Med det steg Teslas börsvärde till över en biljon dollar.

Hertz har som mål att så gott som alla företagets 500 000 hyrbilar runt om i världen ska vara eldrivna. Som en del i satsningen uppges Hertz även vara på väg att etablera ett eget laddnätverk. Men redan innan det finns på plats kan kunder som hyr en Tesla använda sig av Teslas eget laddnätverk med Superchargers.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: