Hög effekt till lägre pris – så vill Nima Energy etablera sig på laddmarknaden

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 dec 2023

För en månad sedan presenterade laddoperatören Nima Energy sin affärsidé med ”ultrasnabb” laddning på upp till 400 kW vid laddstationer som främst ska hamna centralt inne i städer. De första laddstationerna byggs redan på Östermalm och Kungsholmen i Stockholm. Erbjudandet är tänkt att riktas till taxibolag och de som bor i stan men inte kan ladda vid sin bostad.

Nu meddelar Nima att hög effekt och central placering inte är det enda de vill slå sig in på marknaden med. Även prissättningen ska spela en viktig roll.
– Vi vill vara en motpol till dagens höga priser för snabbladdning genom att erbjuda ultrasnabb och bekväm laddning till ett pris som vi menar gör det enklare och billigare att köra elbil – 4:50 kronor per kWh, säger Marcus Landelin som är vd på Nima Energy.

De första två stationerna från Nima Energy byggs nu i Stockholm.

Priset ska gälla oavsett om du betalar med betalkort och telefon, genom företagets egna app eller AutoCharge. Priset på 4,50 kr per kWh är inte heller kopplat till något månadsabonnemang. Enligt Nima kan det nästan halvera laddkostnaden för den som alltid snabbladdar sin bil, förutsatt att priset då är 8 kronor per kWh.
Hur länge priset på 4,50 kronor kommer att gälla är oklart. Nima Energy säger att de vill hålla ett ”konkurrenskraftigt pris”, men öppnar för att det kan ändras till följd av stigande elpriser eller kostnader för företaget.

Förutom de båda stationerna i Stockholm bygger företaget nu också laddstationer vid Vä utanför Kristianstad, Håbymotet utmed E6 vid Munkedal och i Skillingaryd utmed E4. Även här enligt Nima Energy ”ultrasnabba” laddare med en effekt på 400 kW.

Totalt handlar det om 36 laddpunkter och redan fram till mitten av nästa år planerar Nima Energy att öppna ytterligare 114 snabbladdare. Företaget vill även sätta upp laddpunkter i övriga Nordiska länder och fram till 2026 är målet att bygga 1.250 laddpunkter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: