Elbilen logo Meny

Honda visar prototyp på ny elsuv – lanseras 2023

Honda gick nyligen ut med Sony och meddelade att de bildar ett nytt bolag för utveckling och försäljning av elbilar.

Under det egna märket är idag lilla Honda e den enda helt eldrivna modellen som erbjuds. Men 2023 ska elsuven e:Ny1 lanseras i Europa och nu släpps bilder på en prototyp av modellen.

Om den känns igen kan det bero på att den har stora likheter med de båda elsuvarna e:NS1 och e:NP1 som tidigare har visats upp. I höstas presenterade Honda planerna på ett det separata elbilsmärket e:N. I samband med det visades de båda elsuvarna upp som då sades vara exklusiva för den kinesiska marknaden.

Nu kokas de ihop till en europeisk version i form av modellen e:Ny1. Några detaljer kring elsuven presenterades inte. Men enligt Honda har de stora planer för elektrifiering i framtiden med både helt eldrivna modeller och fortsatt satsning på hybrider.

– Vi vilar dock inte på våra lagrar. Vi har redan kommit långt med våra planer på att ytterligare utöka utbudet av batterielektriska fordon och hybridfordon för våra kunder och öka vårt utbud inom de snabbväxande B- och C-SUV-segmenten, säger Tom Gardner som är chef för Honda i Europa i ett uttalande.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2022-03-24