Ioniq 5 Living Space Universal Island01_Foto_Hyundai

Hyundai berättar om inredningen i Ioniq 5 – premiär 23:e februari

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 feb 2021

Nästa vecka ska Hyundai presentera sin första elbil på den nya elbilsplattformen E-GMP som tagits fram tillsammans med Kia.

Hittills har vi främst sett teaserbilder på den speciella pixlade belysningen samt några glimtar av bilen i en 40 sekunder lång actionfilm, där Ioniq 5 tyvärr endast spelade en minimal biroll.

Nu har Hyundai släppt två nya bilder och lite mer information om inredningen. På bilderna kan vi också se att Ioniq 5 ser ut att få en avskalad interiör med två relativt små liggande skärmar, en bakom ratten och en i mitten. Under skärmen i mitten finns vad som ser ut att vara fysiska knappar för bland annat klimatanläggningen, men det kan också vara en yta med touchfunktion.

Med Ioniq 5 lanserar Hyundai också en upplevelse de kallar ”Living Space” som ska erbjuda mer flexibilitet inne i bilen tack vare fler möjligheter med den nya elbilsplattformen.

Bland annat framkommer att mittkonsolen har bytts ut till en ”Universal Island”, alltså en förvaringsbox som går att flytta framåt eller bakåt. Hur mycket den går att flytta framgår inte och på exempelbilderna ser det ut att handla om någon decimeter. Men Hyundai menar att det bland annat gör det enklare att kliva ut på andra sidan ifall man parkerat på en väldigt trång plats.

”IONIQ 5 är ett ställningstagande för design och erbjuder en optimistisk insyn i vad kunder kan förvänta sig av den nya EV-eran,” säger SangYup Lee som är Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center i ett pressemeddelande.

Enligt Hyundai ställer kunder idag höga krav på mer etiska och hållbara produkter. Därför hittas ”främst miljövänliga” material och textilier på insidan. Vissa tillverkare satsar på ”vegansk” inredning, men Hyundai satsar istället på ekologiskt behandlat läder. Andra delar ska bestå av bland material från annat återvunna PET-flaskor, sockerrör och ull.

Ioniq 5 ska presenteras under ett digitalt event 23:e februari.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!