Hyundai höjer försäljningsmålen för elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 dec 2021

Hyundai-chefen Jaehoon Chang tror på en rejäl ökning av försäljningen av elbilar de kommande åren och höjer nu försäljningsmålen. Tidigare planerade Hyundaikoncernen, där även Kia och Genesis ingår, att sälja en miljon elbilar år 2026.

 I en intervju med branschtidningen Automotive News säger Jaehoon Chang att målet nu höjs till 1,7 miljoner sålda elbilar 2026. Samma år ska Hyundai även erbjuda ”minst” 13 eldrivna modeller.

– Det är mycket ambitiöst. Nästa år räknar vi med att sälja omkring 220 000 elbilar runt om i världen för Hyundai och Genesis, vilket är en ökning med 56 procent jämfört med i år, sa Jaehoon Chang till tidningen.

Efter det räknar han med att elektrifieringen tar fart ytterligare. Inte minst här i Europa där Hyundai endast ska sälja elbilar från 2035.

Nästa elbil från Hyjundai uppges bli sedanen Ioniq 6 som bygger på det framtidsosande konceptet Prophecy. Som koncept saknades bland annat ratt och hade istället en joystick i mittkonsolen.

På vägen mot serietillverkning har Ioniq 6 däremot tagit formen av en mer konventionell sedan, men förmodligen med en väldigt aerodymanisk kaross. Hyundai uppges arbeta på att få till ett väldigt lågt luftmotstånd för att ge Ioniq 6 en räckvidd på omkring 65 mil.

Under bilsalongen i Los Angeles visade Hyundai också upp konceptet Seven, en stor elsuv som ska ligga till grund för Ioniq 7 med planerad lansering 2023.  

Konceptet Seven

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: