Hyundai lockar med fria mil – och krediterar laddkostnader

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 maj 2017

Fria mil ingår numera om man leasar en Hyundai Ioniq i batteriversion. Än så länge gäller erbjudandet bara i Kalifornien, men leasingprogrammet är ytterligare ett tecken på att bilbranschen blir allt mer lik mobiltelefonbranschen. Om utvecklingen håller i sig lär konsumenter snart förvänta sig fria mil byta bil lika ofta som de byter mobiltelefon.

Den koreanska biltillverkaren erbjuder tre ”samtalspaket”: Ett för 275 dollar i månaden, ett för 305 dollar och ett för 365 dollar. ”Inträdesavgiften” är 2 500 dollar, pengar som delstaten dock betalar tillbaka i form av elbilsbonus. I stället för de 24-månaderskontrakt som är vanliga när man skaffar telefon i Sverige är det 36 månader som gäller, men ”fria samtal” ingår alltså. I alla fall om man skaffar det dyraste paketet för motsvarande 3 200 kronor i månaden. Slitagedelar som nya blad till vindrutetorkarna ingår också och dessutom krediteras man för laddkostnader.

– Det är dags att göra det enkelt för alla att köra en utsläppsfri bil, säger Dean Evans, företagets marknadschef i Amerika.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!