IM Motors drar in miljarder inför lansering i Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 mar 2024

För några veckors sedan meddelade MG att deras lyxigare syskonmärke IM kommer hit nästa år och då säljas av Hedin MG Sweden. Både MG och IM ägs av kinesiska SAIC. Till skillnad från det tidigare brittiska MG, som i år firar 100-årsjubileum, såg IM dagens ljus först 2020 som ett samarbete mellan SAIC och e-handelsjätten Alibaba. Det är också IM som Audi ska använda teknik från inom samarbetet med SAIC som meddelades förra sommaren.

Som vi vant oss vid hos nya kinesiska elbilsmärken har också IM planer på snabb expansion. Då är det bra med pengar och IM har nu fyllt på kassan med 8 miljarder yuan – 11,5 miljarder kronor – efter en precis avslutad finansieringsrunda. Det är ett av de största beloppen som en kinesisk elbilstillverkare lyckats dra in hittills.

Bland de som valde att investera i IM hittas bland annat världens största batteritillverkare CATL samt företaget Momenta som arbetar med utveckling av teknik för självkörande bilar. Under förra veckans bilsalong i Geneve firade IM Europapremiär och visade där både sedaner och crossovermodeller som ska komma hit nästa år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: