iMove utökar i Sverige med fler bilar och modeller

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 sep 2021

Tidigare i år lanserade det norska företaget iMove sin tjänst med prenumerationer på elbilar i Sverige. Först ut var Stockholm och Uppsala där modellerna Skoda Citigo iV och Volkswagen e-Up erbjöds att hyra månadsvis från 3 990 kronor i månaden, samt Volkswagen ID.3 som då kostade 7 990 kronor i månaden – ett pris som nu anges till 6 990 kronor i månaden.

Nu har återförsäljaren Hedin Bil gått in med mer pengar i iMove och med det skruvar företaget upp planerna för etableringen i Sverige.

Utbudet av elbilar har ökat till 13 stycken och innefattar nu även större modeller som Volkswagen ID.4, Polestar 2, MG ZS EV och Tesla Model 3.

Även antalet bilar att hyra ska tiodubblas från dagens 100 till 1 000 stycken nästa år. Expanderingen liknar därmed den som iMove gjort i hemlandet Norge.

Priserna varierar och som väntat är modeller som Tesla Model 3 och Polestar 2 dyrast, med en månadskostnad på 10 490 kronor.

Då ingår bland annat fria mil, försäkring och möjligheten att boka en så kallad ”Fjällenbil” till ett rabatterat pris. Det handlar då om en laddhybrid för att kunna köra längre sträckor även till platser med mindre möjligheter att kunna ladda.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: