InCharge ingår nu i Volkswagens laddningstjänst We Charge

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 okt 2022

Den som har en laddbar bil från Volkswagen kan aktivera We Charge via appen We Connect ID. Efter det räcker det med ett kort, som beställs i appen, för att ladda hos operatörer knutna till We Charge.

Nu utökas laddpunkterna knutna till We Charge när även Vattenfall InCharge ingår i tjänsten.

Eller rent tekniskt är det ett samarbete mellan Vattenfall och Volkswagens dotterbolag Elli, som bland annat hanterar laddningstjänster som We Charge.

Oavsett samarbetsstrukturen innebär det att den som har ett abonnemang hos We Charge nu kan ladda vid 4 600 laddpunkter från InCharge i Sverige, samt ytterligare 19 000 laddpunkter i Norge, Tyskland och Nederländerna.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ännu fler laddpunkter via We Charge. Även om den största delen av all laddning sker vid hemmet är det förstås viktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga, säger Sofia Granfors som är head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

Förutom InCharge ingår även Ionity, E.On, Mer, Virta och ReCharge sedan tidigare i We Charge.

We Charge finns i en gratisversion samt två betalversioner. Den som tecknar upp sig för 12 månader We Charge Plus för 99 kronor i månaden kan till exempel ladda för 3,15 kronor per kWh hos Ionity i stället för normalpriset 8,70 kronor per kWh.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: