Jaguar XJ uppges få eldrift

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

29 jan 2018

Jaguar XJ lanseras med eldrift lagom till modellens 50-årsjubileum i höst. Detta enligt den brittiska motortidningen Autocar, som också skriver att en eldriven Range Rover, ett projekt som internt kallas ”Road Rover”, är på gång.

Säljstarten för Jaguaren blir någon gång under nästa år, rapporterar Autocar utan att namnge någon källa. Beslutet att göra en elbil av XJ ska ha fattats när företagsledningen insåg att man behövde en strategi för att sticka ut på en marknad där allt fler köpare väljer att köpa en suv. Alternativet ska ha varit att avsluta XJ lagom till 50-årsjubileet.

Någon suv blir det inte, men designchefen Ian Callum ska i alla fall ha lagt till en femte dörr och satsat på en lyxig inredning.

Det faktum att företaget har bestämt sig för att senast 2020 elektrifiera hela modellutbudet talar för att uppgifterna stämmer och XJ blir då Jaguars andra elbil efter I-pace. Modellen, som är den suv Jaguar så väl behöver, har ett batteripaket på 90 kilowattimmar och en räckvidd på 500 kilometer enligt testcykeln NEDC.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: