Kona får dragkrok även i Sverige

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 okt 2020

Hyundai Kona kommer att kunna beställas med dragkrok även i Sverige. Som tidningen Elbilen redan har rapporterat öppnades nyligen för den möjligheten i Danmark. Företaget utlovar även ännu bättre räckvidd.

Dragkrok är en välkommen nyhet, även om maxvikten för släpet ligger på beskedliga 300 kilo. Den maximala vertikala belastningen är 100 kilo, vilket även möjliggör att man monterar en cykelhållare på kroken.

Kunder som redan har fått sina bilar kan få kroken eftermonterad, men bara om bilen är producerad från och med mars och har den kraftfullare drivlinan. Det går därmed inte att montera dragkrok på sin Kona Electric Standard Range med batteripaketet på 39 kilowattimmar.

– Dragkrok och möjlighet att kontrollera sin elbil via mobilapp har länge varit två av de mest efterfrågade funktionerna från elbilskunderna. Tidigare i år introducerade Hyundai full uppkoppling via Blue Link och nu meddelar vi att dragkrok – kundernas andra önskning går i uppfyllelse, säger Tobias Joelsson, PR & Communications Manager på Hyundai Sverige.

– Att dessutom kunna erbjuda ännu längre räckvidd på en bil som redan kör ifrån de flesta konkurrenterna är såklart en extra kul sommarpresent till blivande Hyundai-ägare.

Kona Electric producerade från och med denna månad får längre räckvidd. Long Range Performance har nu 485 kilometer – tidigare handlade det om 449 kilometer. Detta till följd av förbättrad aerodynamik och nya däck som sänker energiförbrukningen. För Standard Range blir räckvidden 305 kilometer i stället för 289 kilometer.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!