Konceptet Inception ska visa Peugeots eldrivna framtid

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 nov 2022

När franska Peugeot förra året lanserade en ny, platt logotyp var det också starten på vad som beskrevs en ny identitet för märket. Under mottot ”Lions of the future” skulle Peugeot bli mer progressivt. Någon ny satsning på eldrift innebar det däremot inte.

Men målet är att endast sälja elbilar i Europa från 2030. Hur vägen dit kommer se ut ska vi få ett smakprov på vid den stora elektronikmässan CES i Las Vegas i början av nästa år.

Peugeot meddelar att de kommer visa konceptbilen Inception där den 5:e januari. Någon teaserbild eller vilket segment konceptet tar sig an får vi inte veta ännu. Endast att Inception ska ge en antydan om Peugeots framtida designspråk.

Det ska dra nytta av fördelarna med en plattform utvecklad för elbilar från grunden. Det brukar i praktiken brukar innebära mer plats på insidan. Peugeot säger att Inception kommer visa på en ”helt ny utformning av det inre utrymmet”.

Som en del av koncernen Stellantis kommer Peugeot tillverka kommande elbilar på den nya plattformen STLA. Den finns i fyra olika storlekar och ska täcka upp modeller i segment från små stadsbilar upp till stora pickuper för den amerikanska marknaden.

Konceptet ska också visa på en ny generation av Peugeots instrumentpanel i-Cockpit och bjuda på nya digitala och fysiska upplevelser.

”Peugeot Inception Concept markerar början på en ny era och ger en försmak av nästa generations modeller och banar väg för de funktioner och den teknik som kunderna kommer att hitta i sin framtida Peugeot”, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Konceptet Peugeot E-Legend från 2018

För fyra år sedan visade Peugeot det stiliga konceptet E-Legend med karosslinjer inspirerade av Peugeot 504 Coupe från 1969 – en modell ritad av Sergio Pininfarina. Den kom med 60 mils räckvidd och avancerade självkörande funktioner. Om det är något liknande som Peugeot nu har i planerna får vi veta först i början på nästa år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: