Peugeots koncept lika bra som andra framtidsbilar, men snyggare

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 sep 2018

600 kilometers räckvidd enligt den mest realistiska testcykeln hittills, varav 500 kilometer efter 25 minuter vid laddstationen. Om framtidens Peugeot blir något så när lik den konceptbil som den franska biltillverkaren har presenterat sitter de på ett vinnande koncept.

Fartresurserna är också klart godkända. Noll till hundra på en bit under fyra sekunder och en topphastighet på 220 kilometer i timmen.

Vid en första anblick liknar bilen ett fordon från 1960- eller 1970-talet, en iakttagelse som Peugeot bekräftar: Designen har många drag gemensamt med 504 Coupé, som tillverkades från slutet av 1960-talet och några år in på 1980-talet.

Under karossen döljer sig som sagt modernare teknik. Och ratten är rektangulär, en form som vi har sett på ”framtidsbilar” från en rad andra tillverkare. Och precis som de är e-Legend självkörande och uppkopplad.

Nu när de riktiga elbilarna börjar komma, alltså de som verkligen kommer att tillverkas, känns konceptbilar inte alls lika spännande som för bara ett par tre år sedan. Trots det sticker just den här koncpetbilen ut. För det första för att man har lyckats klämma in (ok, man har i alla fall intentionen att göra det) det senaste (eller kanske snarare kommande) i teknikväg samtidigt som man har insett att bra bildesign är tidlös. En annan biltillverkare som har kommit på samma enkla, men genialiska, idé är Honda. För det andra inleder Peugeot inte ”säljsnacket” med det så uttjatade mantrat ”eldriven, självkörande och uppkopplad”, en fras som känns lika spännande som ”den har fyra hjul”.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: