Kör ut dina varor med ë-Berlingo i klassisk kostym

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 sep 2022

Den som vill köra ut sina varor med en eldriven Citroën ë-Berlingo i retrostil kan nu få sin önskan uppfylld. Tillsammans med den italienska karossbyggaren Caselani har Citroën tagit fram ett kit för att ge den eldrivna skåpbilen ett mer klassiskt utseende.

Inspirationen kommer från 2CV Fourgonnette från 1950-talet, ett fordon som hör till gatubilden i varje idyllisk fantasi om en mysig fransk småstad. Från premiären 1951 fram tills 1987 tillverkades också hela 1 891 196 exemplar.

Efter ombyggnation får ë-Berlingo ett tydligt Citroën-emblem i fronten, runda strålkastare den klassiska modellens kanske främsta kännetecken: räfflorna på sidan, baktill och på taket.

Hos originalet var det en del av bilens konstruktion för att skapa stabilitet. Här är det endast i dekorativt syfte.

Första versionen är tänkt att användas som transportbil. Längre fram planerar Caselani även en personbilsversion av sitt retrokit.

Eftersom ë-Berlingo bygger på fossilbilsversionen av Berlingo går det att rusta om alla versioner. Med eldrift anges räckvidden till 27,5 mil , vilket är fem kilometer kortare än för standardversionen.

Caselani börjar ta emot beställningar i oktober och produktionen ska dra igång i januari nästa år. Vad det kostar att ge sin transportbil lite retrokänsla framgår inte.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: