Kvällsöppet hos bilhandlare när klimatbonus slopas

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 nov 2022

Igår kväll meddelade regeringen att klimatbonusen för elbilar tas bort. Beslutet genomförs direkt och endast elbilar som köps fram till idag, den 8:e november, kommer ha rätt till klimatbonus.

Den snabba förändringen kom oväntat och har lett till febril aktivitet bland handlare. Annonssajten Blocket rapporterar nu att antalet elbilar till försäljning ökade snabbt efter att nyheten kom ut.

Jämfört med måndagen i veckan innan fanns det igår kväll 94 procent fler elbilar till salu på Blocket.

– Det är tydligt att handlarna vill få in ordrar för att hjälpa sina kunder att ta del av klimatbonusen på 70 000 kronor innan den dras in. Många handlare skriver i sina annonser att de har öppet till midnatt för att kunna ta emot beställningar, säger Marcin Stepman som är fordonsexpert på Blocket.

Hedin Bil skriver på sin Facebook-sida att de har öppet till ”sent ikväll”, utan att nämna hur länge. Bilia håller öppet till klockan åtta och flera Volkswagen-handlare skriver att de är öppna till klockan 23.59.

Tesla och Polestar, som säljer sina bilar på nätet, informerar om att endast beställningar som kommer in idag 8:e november kommer leda till ”giltigt underlag för ansökan om klimatbonus om 50 000 kr”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: