LandRoverPHEV_Foto_JaguarLandRover

Land Rover satsar på 800-volt

admin

admin

7 mar 2021

Nyligen presenterade Jaguar Land Rover sin nya strategi ”Reimagine” som innebär betydligt mer fokus på eldrift än tidigare. Största överraskningen var att Jaguar ska bli ett helt elektriskt märke redan till år 2025.

För Land Rover är siktet inställt på 2036 och fram tills dess är planen att genom laddhybrider sakta börja övergången. Land Rover har ett mål på 60 procent global försäljning av elbilar till 2030 med resterande delar av försäljningen som ska utgöras av laddhybrider samt vanliga förbränningsmodeller.

Nu meddelas också lite mer detaljer kring planerna för de kommande elektriska Land Rover-modellerna. Fordonen kommer att byggas på två plattformar, Modular Longitudinal Architecture och Electrified Modular Architecture. Mest intressant är att den senare av de två även kommer att utnyttja sig av 800-volts teknologi, det vill säga snabbladdade.

Trots att Land Rover traditionellt förknippas med stora och tunga bilar siktar de på en låg energiförbrukning på omkring 13.8 – 15.5 kWh/100 km. Det kommer att göra de framtida modellerna betydligt mer energisnåla än dagens elbilar inom samma segment. Mer info om modeller och dess specifikationer väntas den närmsta tiden.

Text: Sigge Dackevall

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!