Elbilen logo Meny

Lexus Europachef: ”Vi är redan ett grönt märke”

Toyotas lyxmärke Lexus har precis som moderbolaget en något avig inställning till rena elbilar. Ända sedan lanseringen av Prius 1997 har Toyota satsat stort på hybridtekniken. Den hitts även i flera modeller från Lexus och märkets chef för Europa, Pascal Ruch, tycker att det räcker mer än väl.

I en intervju med det tyska elbilsmagasinet Edison säger han att Lexus är ”en grön tillverkare” och att deras flotta har bland Europas lägsta koldioxidutsläpp.

– Vi behöver därför egentligen inga batteribilar för att nå målen för koldioxidutsläpp, säger han till tidningen med hänvisning till EU:s utsläppsregler.

Att de inte behöver oroa sig för eventuella böter för utsläpp beskrivs som en orsak till att Lexus, precis som Toyota, skyndar långsamt med utvecklingen av rena elbilar. Han helgarderar sig ändå med att det kan se annorlunda ut om fyra-fem år.

Lexus har ändå lovat tio ”elektrifierade” modeller till år 2025. Hur många av dem som blir rena elbilar är oklart, men nyligen meddelades att elbilskonceptet LF-Z ska sättas i produktion inom 14 månader. Lexus har idag en elbil i programmet med modellen UX300e.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-06-22