Lexus visar mer av eldriven supersportbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 feb 2022

När Toyota i slutet av förra året – till slut – presenterade sin satsning på elbilar innehöll den även fyra elbilar från Lexus.

Förutom elsuven RZ, som har tydliga likheter med Toyotas första elbil bZ4X, visades också ett koncept på en supersportbil från Lexus. Det lovades då att bilen skulle ha en räckvidd på 70 mil och klara 0-100 km/h på två sekunder.

Det bekräftas nu när vi får se fler bilder på den ännu namnlösa modellen som ska ge ett smakprov på märkets eldrivna framtid. Bilen ska lanseras tillsammans med andra modeller kring 2030 och körupplevelsen ska bjuda på ”en sömlös koppling mellan inbromsning, styrning och acceleration i alla lägen”.

Några mått avslöjas inte, men bilderna visar tydligt att det handlar om en lågbyggd modell som enligt tillverkaren ska visa hur Lexus tänker sig framtidens formspråk. Om det innebär att det blir mindre fokus på elsuvar framgår däremot inte.

Förutom sportbilen och elsuven RZ har Lexus tidigare sagt att de ska lansera en större elsuv och en sedan till 2030.

Lexus säger också att räckvidden blir möjlig tack vare att bilen kommer utrustas med ett solid state-batteri.

Toyota arbetar tillsammans med Panasonic på att utveckla batteritekniken med fast i stället för flytande elektrolyt och anses höra till de som kommit längst.

Den första modellen från Toyota med solid state-batteri ska lanseras 2025, men då inte i en elbil utan en hybrid.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: