Lotus Eletre till eCarExpo i Göteborg 2-4 december

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 okt 2022

Det ser ut att dra ihop sig till en de sportiga elsuvarnas kamp på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg den 2–4 december. Igår meddelades att den precis visade Polestar 3 får Sverigepremiär på mässgolvet. Nu får vi veta att även Lotus Eletre kommer till mässan.

Ett besök på eCarExpo vid Svenska Mässan bjuder alltså på en chans att se och jämföra de båda elsuvarna direkt mot varandra.

Både Polestar 3 och Lotus Eletre har dessutom starka kopplingar till just Göteborg. Polestar 3 har både designats och utvecklats där och designarbetet med Lotus Eletre har letts av Peter Hobury som tidigare var hos Volvo och som bor i Göteborg.

Hur mycket teknik de båda tillverkarna, som båda ingår i Geelykoncernen, har delat med sig av till varandra under utvecklingen är oklart. Säkert är att både Polestar 3 och Lotus Eletre vill ta elsuvar till en ny och sportigare nivå.

Lotus kallar därför Eletre för en ”hyper-suv” och redan i grundutförandet bjuder den på fyrhjulsdrift, luftfjädring, 603 hästkrafter och ett vridmoment på 710 Nm. Priset, som också precis har släppts, börjar på 1 130 990 kronor.

Om det inte räcker finns även toppversionen Lotus Eletre R som kommer med hela 905 hästkrafter och ett vridmoment på 985 Nm. 0–100 km/h är då avklarat på under tre sekunder och priset börjar på 1 750 990 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: