lucid-air-exterior-04_Foto_LucidMotors

Lucid Air till Europa 2022

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 feb 2021

Nu till våren ska produktionen av elbilen Lucid Air komma igång i USA. Företagets Lucid Motors grundare, den tidigare ingenjören hos Tesla Peter Rawlinson, skräder heller inte orden och har beskrivit bilen som planetens snabbaste elbil med längst räckvidd.

Med över 1000 hästkrafter, 75 mils räckvidd och 900-voltsteknik som ska göra det möjligt att ladda för 48 mil på endast bara 20 minuter har den lyxiga sedanen beskrivits som en ”Tesla-killer”.

Men också Mercedes kommande el-sedan EQS kommer förmodligen slåss om samma kunder.  

Ett tag såg det ut som att Lucid Air också kommer till Europa redan innan årets slut. Det svarade i alla fall Lucid Motors en norsk användare på Twitter som undrade när han kunde se Lucid Air i Norge.

”Leverans i Europa kommer börja sent 2021” löd svaret från Lucid Motors utan mer detaljer kring vilka marknader det handlade om.

Men ibland går det lite väl snabbt på internet. Kort därefter korrigerade Lucid Motors den planerade lansering i Europa till ”första halvan av 2022”.

Lucid Air ska komma i fyra olika versioner. Först ut är toppversionen ”Air Dream Edition” som har fått ett startpris på 170 000 dollar, omkring 1,4 miljoner kronor. Efter det följer Air Grand Touring och Grand Touring innan vad som beskrivs som en billigare basmodell med enbart en elmotor och bakhjulsdrift ska följa året efter.

Lucid Motors satsar stort på självkörning och bilen ska vara utrustad med bland annat Lidar och 30 olika sensorer. Från början handlar det om nivå 2 av självkörningen, men en redan utlovad uppdatering ska öka det till nivå 3.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: