Lunds kommunala fastighetsbolag bygger 400 laddplatser

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 mar 2021

Möjligheten att kunna ladda sin bil hemma är något som de flesta framhåller som avgörande för att byta till elbil. En undersökning från Ecar Expo visade nyligen att att sju av tio svenskar är positiva till elbilar och laddhybrider men att 60 procent anser att laddningsstationerna är för få eller för långt borta.

Det gäller kanske framförallt de som hyr sin bostad och inte har tillgång till eget garage.

Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, med bostäder i både Lund och närliggande Dalby har märkt av ett ökat intresse för elbilar. I en enkät gjord av LKF visade det sig att allt fler hyresgäster ville kunna ladda sina bilar vid hemmet.

LKF svarar därför nu med en plan för en rejäl utbyggnad av laddplatser för elbilar, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi ser ett enormt ökat intresse för omställning till fossilfri energi och vi vill naturligtvis vara med och bidra till det. Samtidigt vill vi möta efterfrågan på laddplatser hos våra hyresgäster, säger Gunilla Flygare som är affärsutvecklingschef och vice vd på LKF till tidningen.

Hon säger också att utbyggnaden kan göras snabbt och anpassas efter det ökade behovet.

Först ut är elva så kallade ”laddhubbar” i Lund och Dalby som tillsammans innebär 250 nya laddplatser. Efter det ska ytterligare 180 nya laddplatser sättas upp runt om i kommunen.

Erbjudandet är i första hand tänkt att vara för de som bor i LKF:s fastigheter. Men även andra elbilister som bor i eller besöker Lund ska i framtiden kunna dra nytta av utbyggnaden.

– Vi vill ju att de ska användas och det finns ju många bostäder runt våra bostadsområden. Men vi har ännu inte utvecklat några former för hur detta ska gå till, säger Gunilla Flygare

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: