Många fördelar med el-husvagn

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

3 sep 2018

En husvagn med elmotor – så vill den tyska husbils- och husvagnstillverkaren Dethleffs locka elbilsägare att dra på campingsemester.

Tanken med koncepthusvagnen, som har fått namnet Coco e-Home, är att man inte ska vara orolig för räckvidden när man kopplar på släpet. Detta då man plötsligt får en hjälpmotor.

Under golvet döljer sig också ett batteripaket, ett rejält sådant på 80 kilowattimmar. Dessutom ska det kunna laddas med solpaneler monterade på vagnen.

Om det blir aktuellt med serieproduktion får man även en hel del annat kul på köpet. Dels sitter man på tillräckligt med batterienergi för att ladda mobilen – i teorin skulle man även kunna bygga om husvagnen till en elbastu – dels kommer man inte att behöva koppla vagnen på dragbilen om man kommer på att den borde vridas lite för att maximera den fina utsikten. I stället använder man sig av en app för att köra vagnen dit man vill.

På tisdagen visar Mercedes för övrigt upp en elbil, ett fordon som med fördel skulle kunna kopplas ihop med el-husvagnen. Tidningen Elbilen är förstås på plats för en direktrapport från premiären – som äger rum i Stockholm av alla ställen!

 

Minimala ”laddstopp” för Mercedes husbil

Solig semester extra viktig med den här husbilen

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!