Med plats för nio – Citroën uppdaterar ë-SpaceTourer

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 dec 2023

Stellantiskoncernen har genomfört en uppdatering av alla eldrivna transportbilar från märkena Citroën, Fiat, Opel och Peugeot. Det innefattar även personbilsversionerna av bilarna, bland annat stora Citroën ë-SpaceTourer som nu är bekräftad för lansering i Sverige nästa år.

Redan på utsidan märks uppdateringen redan i den mer tillplattade fronten som har fått Citroëns nya logotyp i mitten. Även strålkastarna är omarbetade och minibussen står på nydesignade 17-tumshjul.

Beroende på konfigurering mäter minibussen mellan 4,98 och 5,33 meter på längden. På insidan finns det plats för mellan fem och nio personer. Den som vill kan också få ë-SpaceTourer i ”lounge business”-utförande där stolarna på andra och tredje raden kan vändas mot varandra. Framsätet har uppdaterats med bland annat en ny pekskärm på tio tum samt trådlös laddning av två mobiler.

Elmotorn ger som innan 136 hästkrafter och det går att välja mellan ett batteri på 50 kWh för 22,4 mils räckvidd eller 75 kWh för 35 mils räckvidd. Snabbladdning är möjligt med en effekt på 100 kW och ombordladdaren är på 11 kW. Vid en snabbladdare tar det enligt Citroën 38 minuter att ladda det mindre batteriet från 0 till 80 procent på 38 minuter och det större batteriet på 45 minuter.

Copyright Marc and David @ Continental Productiuons

Nya Citroën ë-SpaceTourer lanseras i Sverige under nästa år, men det har ännu inte meddelats något exakt datum eller vad priset landar på. Nuvarande version av ë-SpaceTourer kostar från 689.900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: