Mercedes släpper priser för EQS SUV

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 aug 2022

Mercedes satstning på elbilar innefattar även en strategi med mer fokus på lyxiga modeller. Därför kommer den lyxiga sedanen EQS även som suv – och får då passande nog namnet EQS SUV.

Den ger sig in i kampen om kunder i lyxsegmentet av elsuvar tillsammans med bland annat BMW iX och Tesla Model X, som ska lanseras tillsammans med nya Model S i Sverige i vinter.

Nu har Mercedes släppt de svenska priserna för modellen som ska börja levereras i höst. Det börjar på 1 477 000 kronor och gäller för både den bakhjulsdrivna EQS SUV 450+ med 360 hästkrafter och fyrhjulsdrivna EQS SUV 450 4MATIC, som bjuder på lika många hästar.

Räckvidden och dragvikt skiljer sig däremot åt. Med bakhjulsdrift tar sig EQS SUV 450+ upp till 67 mil och kan dra släp på 750 kilo. I fyrhjulsdrivet utförande hos EQS SUV 450 4MATIC sjunker räckvidden till 61 mil. Men då går det att dra ett släp på upp till 1,8 ton.

Därmed kostar suv-versionen av EQS 232 000 kronor mer än sedanen, som tack vare sin mer aerodynamiska kaross har en WLTP-räckvidd på upp till 73 mil.

Utöver det går det även att välja versionen EQS SUV 580 4MATIC som också den är fyrhjulsdriven men kommer med 544 hästkrafter. Räckvidden är ändå samma som hos EQS SUV 450 4MATIC, alltså 61 mil. Priset stiger då till 1 785 000 kronor.

En inte allt för vild gissning är att det snart även kommer presenteras en AMG-version av EQS SUV med ännu mer prestanda – och ännu högre prislapp.

Oavsett version klarar EQS SUV att snabbladda med upp till 200 kW. Mercedes jätteskärm MBUX Hyperscreen, som sträcker sig nästan hela vägen över instrumentbrädan, går att få som tillval och på insidan finns det plats för upp till sju personer.

Som hos sedanen EQS går det att köpa till möjligheten att svänga med bakhjulen upp till tio grader för att smidigt ta sig runt ett hörn. Även i standardutförande svänger EQS SUV med bakhjulen, men då begränsat till 4,5 grader.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: