Ny milstolpe nådd – så många Polestar 2 har levererats i Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 jun 2023

Polestar 2 har placerat sig högt i registreringsstatistiken det senaste året. Mobility Swedens färska siffror för maj visar att det då registrerades 695 exemplar, vilket gav Polestar 2 en fjärdeplacering. Även Polestar själva följer utvecklingen i statistiken och meddelar att det nu har levererats över 10 000 exemplar av Polestar 2 till svenska kunder sedan starten för tre år sedan.

Eller för att vara exakt: 10 281 stycken Polestar 2. Om alla av dem förtärande är i bruk och befinner sig i Sverige är oklart. Vi får i alla fall veta att de flesta kunder föredrar sin Polestar 2 med fyrhjulsdrift och helst väljer den ljusgråa färgen ”Magnesium”. Vilket också är den enda färg som inte kostar 10 000 kronor extra.

Över 10 000 Polestar 2 till svenska kunder – och helst med 2 motorer.

Samtidigt avslöjas planerna på en ny Polestaranläggning norr om Stockholm. Den väntas öppna under första halvan av nästa år och då bli den största hittills i världen. Vid anläggningen ska det gå att kolla in både nya och begagnade modeller, provköra bilar samt genomföra service.

– Stockholmsområdet är en av Polestar volymmässigt största regioner i Sverige och den här etableringen är strategiskt betydelsefull inför nästa år då vi blir ett trebilsbolag och planerar att börja leverera de nya, elektriska SUV:arna Polestar 3 och Polestar 4

Även i södra delarna av Stockholm ska Polestar börja genomföra leveranser i Hammarby Sjöstad från början av nästa år.  Totalt räknar Polestar med att leverera mellan 60 000 och 70 000 bilar globalt i år. Prognosen skrevs ned från det tidigare målet 80 000 bilar efter att det stod klart att leveransen av Polestar 3 skjuts upp till nästa år.

Polestar ökade leveransen av bilar under årets första kvartal med 26 procent, jämfört med samma period året innan. Förlusten uppgick ändå till 199 miljoner dollar under första kvartalet vilket fått tillverkaren att minska personalen med tio procent och införa anställningsstopp.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: