Musik som hemma i Göteborg – Volvo EX90 kommer med avancerat ljudsystem

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 maj 2023

Volvos nya elsuv EX90 hade premiär redan förra året. Men det dröjer ännu ett tag innan den kommer ut till kund. Den som konfigurerar sin EX90 nu måste fortfarande räkna med leverans om 16-18 månader, enligt Volvos hemsida.

Under tiden släpper Volvo fler detaljer kring bilen. Bland annat att den får speciell LED-belysning för mer naturligt ljus på insidan. Nu meddelas också volvo har tagit fram ett nytt ljudsystem för EX90 från Bowers & Wilkins High Fidelity.

I kombination med att eldriften hos EX90 gör modellen till Volvos tystaste hittills ska det bjuda på en ”omslutande” ljudupplevelse.

Volvo EX90 kommer med totalt 25 högtalare.

Med totalt 25 högtalare i kupén lovar Volvo en ”ultra realistisk 3D-ljudupplevelse” oavsett var du sitter i den sjusitsiga elsuven.

Precis som Mercedes satsar även Volvo på att förbättra ljudupplevelsen med teknik från Dolby Atmos. Musik eller podcast anpassat för formatet återspelas då med en större intensitet för lyssnaren.

Ljudsystemet i Volvo EX90 går också att ställas in ytterligare med tre olika inställningar för surround sound. Till exempel ”Studio Mode” som ska bjuda på ett neutralt ljud. ”Individual Stage” gör enligt Volvo att musiken ur ljudanläggningen låter som om artisten spelar just för dig – oklart hur.

Med inställningen Concert Hall bjuder EX90 på en lokal koppling till Volvos hemstad genom att återskapa ljudmiljön från bland annat Konserthuset i Göteborg.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: