Nima öppnar Malmös största station med 400 kW-laddare

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 jun 2024

Företaget Nima satsar på att etablera sig på Sveriges laddkart med snabb laddning med upp till 400 kW och ofta vid mer centrala platser än andra. Vid den senaste stationen som nu har öppnat i Malmö hittas 20 laddpunkter, något som gör den till stadens största med 400 kW-laddare.

Också den här gången handlar det om en central placering på Värnhem i Malmö.
– Det känns fantastiskt att få öppna vår första station för ultrasnabb laddning i Malmö. Därmed erbjuder vi nu publik ultrasnabb laddning på centralt läge till ett lågt pris – vilket är extra viktigt för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och för kommersiella transporter som taxi, säger Marcus Landelin som är vd på Nima Energy.

“Lågt pris” innebär här att det kostar 4,50 kronor per kWh. Det gäller också oavsett om du betalar med kort eller genom Nimas app, där det ska gå att aktivera funktionen autocharge som gör att laddningen startar när kabeln kopplas in i bilen.

För tillfället har Nima sju stationer med totalt 64 laddpunkter. Fler uppges vara på gång och målet är att bygga 1.250 laddpunkter i Norden fram till 2026.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!