NIO börjar erbjuda ET7 till Taxi Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 feb 2024

Från och med 1:a april i år kommer Taxi Stockholm endast köpa in eldrivna modeller. Idag står elbilar för 35 procent av bolagets flotta och med det nya beslutet ska takten i omställningen snabbas upp.

Nu får vi också veta att NIO inleder ett samarbete med Taxi Stockholm som får tillgång till märkets stora sedanmodell ET7. Precis som hos NIO:s övriga modeller kan också den som alternativ till snabbladdning byta batteri på omkring fyra minuter. Två sådana stationer finns idag i Stockholm

Hur många NIO ET7 som Taxi Stockholm är intresserade av framgår inte. Men modellen kan bli ett alternativ till Tesla Model S efter att Taxi Stockholm pausat inköp av nya bilar från Tesla. Orsaken är den ännu pågående konfikten mellan fackförbundet IF Metall och Tesla.

Vilka modeller som blir aktuella att köpa in meddelas inte. I höstas meddelade Taxi Stockholm att de bojkottar Tesla och pausar inköp av modeller från tillverkaren som en stödåtgärd i den pågående konflikten mellan fackföreningen IF Metall och Tesla.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!