Nio erbjuder batteriuthyrning på utvalda modeller

Jonathan Möller

Jonathan Möller

5 okt 2020

Om du är intresserad av framtidens marknader så är XaaS en förkortning som du måste känna till. X:et kan stå för var som helst, och resten av akronymet står för ”As a service” – som en tjänst, på svenska. Grunden för alla XaaS koncept är dagens utvecklade teknologi – tjänsten ska alltid vara lättillgänglig för konsumenten.

Exempel på XaaS project är Maas – Mobility as a service (låna bilar, fast bara när du behöver köra), FaaS – Function as a service (skapa din egna hemsida, utan att behöva programmera någonting) och nu BaaS – Batteries as a service.

Den kinesiska elbilsproducenten Nio har nämligen bestämt sig för att sälja deras bilar utan batteri. Alternativet som de erbjuder är för konsumenten att hyra istället. förändringen planeras kunna minska priserna på de utvalda modellerna med ca 90 000 kronor, medans räntan för batterierna endast uppgår till ca 1400 kronor per månad.

För att utveckla projektet så har Nio gått ihop med 3 andra parter för att grunda ”The battery asset company”; ett företag som igenom investeringar på 800 miljoner Yuan ska leasa batterier med BaaS-modellen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: