Nio ET5 kommer som kombi

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 mar 2023

Efter lanseringsmodellen och sedanen ET7 började Nio för några veckor sedan leverera sin andra modell till kunder i Sverige, elsuven EL7. Senare i vår följs den av den mindre sedanen ET5.

Enligt kinesiska medier planerar Nio också att lansera ET5 som en kombi. Det visar en ansökan för typgodkännande som kommit in till det kinesiska ministeriet för industri och information, MIIT.

På bilderna ser bilen ut att vara mer av typen shooting brake än en traditionell storlastande kombi. Taklinjen sluttar rejält bakom c-stolpen.

Längden anges till 4,79 meter, vilket är jämförbart med en Volkswagen Passat. Som hos Nios övriga modeller ser den ut att bjuda på goda innerutrymmen. Axelavståndet anges till 2,89 meter och bredden till 1,96 meter.

Hur mycket som ryms i bagaget framkommer däremot inte.

Nio ET5 Shooting Brake ska vara planerad att börja säljas i Kina nu i sommar. Men även en snar lansering här i Europa uppges vara planerad. Enligt sajten CNEVPOST redan inom några månader. Versionen ska också ha tagits fram främst för europeiska kunder.

Detaljer kring drivlinan och batteristorlek finns ännu inte. Men förmodligen kommer kombiversionen precis som sedanen att erbjudas med frhjulsdrift, 489 hästkrafter och batterier på 75 eller 100 kWh.

Om och när ET5 Shooting Brake kommer kommer hit och vad den då kostar är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: